HOOFDHUID PROBLEMEN

Hoofdhuid problemen kan lijden tot tijdelijke en zelfs permanent haarverlies.
Droge hoofdhuid
Vette hoofdhuid
Roos
Seborrheic Dermatitis
Psoriasis

Gezonde hoofdhuid

Droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid kenmerkt zich door een strak gevoel van de hoofdhuid en droge huidvlokken die van de hoofdhuid vallen. De meest voorkomende oorzaken van een droge hoofdhuid zijn het klimaat, zwembaden, blootstelling aan de zon en agressieve shampoos die de natuurlijke talg op de hoofdhuid oplossen en teveel vocht onttrekken.

Vette hoofdhuid

Vette hoofdhuid, gekenmerkt door een toestand van overactieve talgklieren.
Hiernaast spelen leeftijd, geslacht en individuele hormoonspiegels een rol.

Roos

Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken, en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Seborrheic Dermatitis

Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

Psoriasis

Psoriasis is een veel voorkomende chronische huidziekte. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.psoriasis.nl