HAARUITVAL DOOR CHEMOTHERAPIE

Haaruitval door chemotherapie en bestraling zorgt voor tijdelijke haaruitval. De haarwortels worden niet aangepast. Na de therapie begint uw haar pas weer te groeien.
Gedurende die vervelende kan een haarwerk een goede oplossing bieden. Met de huidige kwaliteit van haarwerken en de mogelijkheden die wij u kunnen bieden is het eindresultaat vaak niet echt te onderscheiden. Een zorg minder in een toch al zo stressvolle periode.

in die periode hoeft U niet bang te zijn dat een haarwerk uw haargroei in de weg staat. Integendeel zelfs, een haarwerk houd uw hoofdhuid warm en bevordert hierdoor juist uw eigen haargroei.

Sommige vormen van chemotherapie (cytostatica) hebben haaruitval tot gevolg.
• Haaruitval treedt meestal op 2-3 weken na de eerste behandeling.
• De hoofdhuid is gevoeliger, ook voor temperatuurswisselingen.
• De hoofdhuid is droger.
• Er kan schilfering ontstaan op de hoofdhuid.
N.B. niet elke chemotherapie veroorzaakt haaruitval.

AFSRPAAK NA CHEMOTHERAPIE

Bij chemotherapie leert de ervaring (afhankelijk van de kuur die u krijgt) dat ongeveer 3 weken na de eerste kuur het haar gaat uitvallen.
Daarom adviseren wij u, indien mogelijk, om tijdig een afspraak te maken.
Zodat als een haarwerk noodzakelijk is, deze ook op tijd voor u klaar ligt.

AFSPRAAK NA BESTRALING

Bij bestraling op het hoofd is het per patiënt verschillend. U kiest het haarwerk dat u perfect bij uzelf vindt passen. Uiteraard adviseren wij u daarbij en laten wij u allerlei mogelijkheden zien. Onze haarwerken zijn niet van echt te onderscheiden. De kwaliteit is fantastisch, de haarwerken zijn erg licht, doordat we gebruik maken van natuurlijke materialen. We maken het precies zoals u wenst, u gaat met de juiste kleur, lengte en model naar huis.
Het haarwerk houd uw hoofdhuid warm en bevordert hierdoor juist uw eigen haargroei.

KOSTELOOS RESERVEREN

Wanneer u chemotherapie moet ondergaan bieden wij u de mogelijkheid om het haarwerk van uw keuze kosteloos te reserveren. Wanneer uw haar begint uit te vallen neemt u contact met ons op, zodat wij uw haarwerk op zeer korte termijn kunnen afleveren. Dán pas wordt het haarwerk geknipt naar uw coupe en wensen. Daarom adviseren wij u, indien mogelijk, om tijdig een afspraak te maken. Zodat als een haarwerk noodzakelijk is, deze ook op tijd voor u klaar ligt. VERZORGING Heeft u eenmaal een mooi haarwerk aangeschaft, dan wilt u ook dat het mooi blijft. Net als uw eigen haar heeft het verzorging nodig. Ixxi beschikt over een uitgebreide serie haar- en hoofdhuidverzorgende producten. Wij nemen de tijd om u te adviseren.

VERZORGING HAARWERK

Heeft u eenmaal een mooi haarwerk aangeschaft, dan wilt u ook dat het mooi blijft. Net als uw eigen haar heeft het verzorging nodig. Ixxi beschikt over een uitgebreide serie haar- en hoofdhuidverzorgende producten.
Wij nemen de tijd om u te adviseren.