STEUNPUNT STICHTING HAARWENSEN

Ixxi is één van de 20 steunpunten van Stichting Haarwensen in Nederland en begeleidt de kinderen bij het kiezen van een haarwerk.
Als steunpunt zorgt Ixxi in Drunen en omgeving voor het aanmeten en onderhouden van de haarwerken voor deze kinderen.

STEUNPUNT STICHTING HAARWENSEN

De Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen.
Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen.

Steun Stichting Haarwensen

Kijk voor meer informatie op
www.haarwensen.nl


Bedankt namens de kinderen!

Haarwerken van echt haar

De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt gedoneerd door mensen uit heel Nederland. Door donaties van haar en financiële giften kan Haarwensen de haarwerken kosteloos aanbieden. Zonder deze donaties kan Haarwensen deze kinderen niet verblijden met een prachtig haarwerk. Steunpunt - ixxi-haarwerken uit Drunen is benoemd tot officieel steunpunt van de Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen krijgt steeds meer bekendheid en daardoor ook meer aanmeldingen van kinderen die een pruik nodig hebben. ixxi-haarwerken is het twaalfde steunpunt in Nederland. Zo kunnen de kinderen dichtbij huis terecht voor het aanmeten van een pruik. Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen. Arbeidsintensief en kostbaar Jaarlijks hebben 150 tot 200 kinderen een pruik nodig. Yvonne De Boer, oprichtster van Stichting Haarwensen: "De pruiken zijn kostbaar, zo rond de 2000 euro. We laten ze speciaal in Azië maken, waar vrouwen een week werken aan één exemplaar. Dit is arbeidsintensief en duur, maar hierdoor kunnen we de allerbeste kwaliteit pruik bieden, één die niet van echt te onderscheiden is. Gelukkig kunnen we door de vele haardonaties de prijs al behoorlijk verminderen. Komt de pruik terug in Nederland, dan wordt deze op het hoofd van het kind in model gebracht. Dit gebeurd op een van de steunpunten in Nederland, waaronder ixxi haarwerken uit Drunen. Ik ben dan ook erg blij met de komst van dit nieuwe steunpunt." Onderhoud Behalve de initiele aanschaf van een haarwerken is periodiek ondehoud belangrijk. Ook dit gebeurd bij het steunpunt.