STICHTING HAARWENSEN

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Wij willen deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met onbehandeld haar kunnen wij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken.

Steun Stichting Haarwensen

Kijk voor meer informatie op
www.haarwensen.nl


Bedankt namens de kinderen!

Haarwerken van echt haar

De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt gedoneerd door mensen uit heel Nederland. Door donaties van haar en financiële giften kan Haarwensen de haarwerken kosteloos aanbieden. Zonder deze donaties kan Haarwensen deze kinderen niet verblijden met een prachtig haarwerk. Steunpunt - ixxi-haarwerken uit Drunen is benoemd tot officieel steunpunt van de Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen krijgt steeds meer bekendheid en daardoor ook meer aanmeldingen van kinderen die een pruik nodig hebben. ixxi-haarwerken is het twaalfde steunpunt in Nederland. Zo kunnen de kinderen dichtbij huis terecht voor het aanmeten van een pruik Arbeidsintensief en kostbaar Jaarlijks hebben 150 tot 200 kinderen een pruik nodig. Yvonne De Boer, oprichtster van Stichting Haarwensen: "De pruiken zijn kostbaar, zo rond de 2000 euro. We laten ze speciaal in Azië maken, waar vrouwen een week werken aan één exemplaar. Dit is arbeidsintensief en duur, maar hierdoor kunnen we de allerbeste kwaliteit pruik bieden, één die niet van echt te onderscheiden is. Gelukkig kunnen we door de vele haardonaties de prijs al behoorlijk verminderen. Komt de pruik terug in Nederland, dan wordt deze op het hoofd van het kind in model gebracht. Dit gebeurd op een van de steunpunten in Nederland, waaronder ixxi haarwerken uit Drunen. Ik ben dan ook erg blij met de komst van dit nieuwe steunpunt." Onderhoud Behalve de initiele aanschaf van een haarwerken is periodiek ondehoud belangrijk. Ook dit gebeurd bij het steunpunt.