HAARSOORTEN

Een haarwerk (pruik, haarstukje) kan gemaakt zijn van verschillende haarsoorten.
- synthetisch haar
- echt europees haar
- echt aziatisch haar
- cyberhair (een combinatie van synthetisch en echt haar)

Elke haarsoort heeft specifieke kenmerken en dus ook zijn eigen voor- en nadelen.
Voor uitgebreidere informatie over de verschillende haarsoorten verwijzen wij u naar de submenu's

ECHT HAAR

Echt haar is in alle opzichten het beste en mooiste verkrijgbaar. In tegenstelling tot veel collega's gaat langer mee. Het heeft echter wel regelmatig een kleurcorrectie nodig. Ook moet het regelmatig in model worden gebracht. Dit alles betekent dus meer werk en hogere kosten. Confectie pruiken of haardelen in mooie grijstinten zijn zeldzaam. Wilt u echt haar in een licht grijze tint, dan bent u aangewezen op maatwerk van Europese kwaliteit.

KOSTEN HAARWERK

De prijzen van pruiken variëren van € 500,00 tot € 2400,00 afhankelijk van haarsoort en model. Via uw zorgverzekeraar krijgt u vanuit de basisverzekering een deel vergoed. Vanuit een aanvullende verzekering kunt u zelfs nog meer vergoed krijgen.
Wij kunnen u precies vertellen hoe u verzekerd bent.
Voor lang haar adviseren we bijna altijd echt haar

SYNTHETISCH HAAR

Synthetisch haar heeft als belangrijkste eigenschappen:
- de kleur van synthetisch haar blijft beter
- synthetisch haar is eenvoudig te reinigen
- volop keuze in modieuze modellen
- synthetisch haar is voordeliger
- synthetisch haar gaat minder lang mee dan echt haar

Het kan voorkomen dat er huidirritaties ontstaan bij gebruik van synthetisch haar. Nadeel van synthetisch haar is, dat u er niet mee kunt slapen. Door het schuren gaat de vezel vervilten.

CYBERHAIR

Cyberhair is geen nylon of polyestervezel, maar een polyamide vezel. Die is ijzersterk, krulhoudend en kleurecht. De vezel valt soepel en is natuurgetrouw. Cyberhair blijft soepel vallen, houdt vocht vast, droogt niet uit en weerstaat hitte van zon, of bv föhn goed
Cyberhair is eenvoudig te onderhouden. Ervaring heeft geleerd dat u dagelijks in chloorwater kunt zwemmen. Het kapsel is erg vormvast, wat echter inhoudt dat een haarwerk specialist het model niet of nauwelijks kan veranderen.
Wij raden u aan om uw cyberhair aan te laten meten bij een erkend specialist. Veel ervaring met deze vezel is namelijk een absolute noodzaak! Cyberhair wordt alleen verwerkt in maatwerk haardelen of pruiken.